AcasaAcasa  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  

Distribuiţi | 
 

 Need For Speed

In jos 
AutorMesaj
Victor
Fondator
Fondator
avatar

Sex Sex : masculin Localizare : Drochia

MesajSubiect: Need For Speed   Mar Dec 11, 2012 6:19 am

Producatorul seriilor: Electronic Arts(EA)


Denumirea jocurilor,anul lansarii si platforma pe care ruleaza:

The Need for Speed (1994: 3DO; 1995: DOS; 1996: PlayStation, Sega Saturn)
The Need for Speed SE (1996: DOS, Windows 95)
Need for Speed II (1997: Windows 95, PlayStation)
Need for Speed II SE (1997: Windows 95)
Need for Speed:V-Rally (produs de Eden Studios) (1997: PlayStation; 1999: Nintendo64, Windows)
Need for Speed III:Hot Pursuit (1998: PlayStation, Windows)
Need for Speed High Stakes/Road Challenge (1999: PlayStation, Windows 9x)
Need for Speed V-Rally 2 (produs de Eden Studios și Atari Europe) (1999: PlayStation, Sega Dreamcast, Windows)
Need for Speed Porsche Unleashed/Porsche 2000 (2000: PlayStation, Windows; 2004: Game Boy Advance)
Motor City Online (2001: Windows)
Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002: PlayStation 2, Xbox, GameCube, Windows 98/ME/2K/XP)
Need for Speed: Underground (2003: PlayStation 2, GameCube, Xbox, Windows, Game Boy Advance)
Need for Speed: Underground 2 (2004: GameCube, PS2, Xbox, Microsoft Windows, Game Boy Advance, Nintendo DS, Mobile Phone)
Need for Speed: Underground Rivals (2005: PlayStation Portable)
Need for Speed: Most Wanted (2005: PlayStation 2, GameCube, Xbox, Xbox 360, Microsoft Windows, Game Boy Advance, Nintendo DS, mobile phone, PlayStation Portable)
Need for Speed: Most Wanted 5-1-0 (2005: PlayStation Portable)
Need for Speed: Carbon (2006: PC, PlayStation 3, PlayStation 2, PSP, Wii, GameCube, Nintendo DS, GBA, Xbox 360, Xbox, Mobile)
Need for Speed Pro Street (2007): PLAYSTATION®3, Xbox 360™, Wii™, PC, PlayStation®2, Nintendo DS™, PSP™)
Need For Speed:Undercover (2008): Xbox 360™, PLAYSTATION® 3, PLAYSTATION® 2, Wii™, PSP® (PlayStation® Portable), Nintendo DS™, PC
Need for Speed Shift (2009): PLAYSTATION®3, Xbox 360™, PC
Need for Speed Nitro (2009): Wii, Nintendo DS
Need For Speed World (2010): PC
Need For Speed Hot Pursuit (2010): Xbox 360™, PLAYSTATION® 3, PLAYSTATION® 2, Wii™, PSP® (PlayStation® Portable), Nintendo DS™, PC
Need For Speed Shift 2 unleshed (2011): Xbox 360™, PLAYSTATION® 3, PLAYSTATION® 2, Wii™, PSP® (PlayStation® Portable), Nintendo DS™, PC

Originalul Need for Speed a fost lansat în 1994 pentru consola 3DO iar apoi au apărut versiuni si pentru PC (1995), Playstation (1996) si Sega Saturn (1996). Acest joc are doar 5 trasee si 7 mașini din care să alegeți, poliția apărând când mașina depaseste limita de viteză. în 1997 a fost lansată o ediție specială care include un traseu nou si 3 mașini noi.

O altă versiune a jocului, numită "The Need for Speed: Special Edition" bazată pe varianta PC din 1995 a fost lansată doar pentru PC pe suport CD-ROM în 1996 și avea suport pentru DirectX 2 și TCP/IP networking, două noi trasee și alte îmbunătățiri.

=========================

O scurta descriere a jocurilor:

Need for Speed II (1997) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Acest joc, lansat in 1996 de catre NFS, a devenit mult mai popular decat versiunea anterioarā. Acesta include unele masini sport cum ar fi McLaren F1, Ferrari F50 etc. Cu el a fost lansat si un patch de ediție specială care include 2 trasee noi în India si la Hollywood și 2 mașini noi: Italdesign Nazca C2 si Ford Indigo.

Mulți fani ai jocului The Need for Speed au fost dezamăgiți când au descoperit că NFS II era în stilul arcade în loc sa mențină realismul din jocul anterior. Schimabarea de software pentru Playstation a jocului a reusit să suporte nu numai controller-ul NeGcon dar si Dual Analog precum si DualShock.

Ediția specială a jocului, Need for Speed II: Special Edition include un traseu, mașini noi si suport pentru Glide, standardul în grafică 3D folosit de plăcile video 3Dfx: Voodoo și Voodoo 2.

=========================

Need for Speed III: Hot Pursuit (1998) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Need for Speed III: Hot Pursuit a adăugat modul Hot Pursuit în care jucătorul poate să fugă de poliție sau devină chiar el politistul si să aresteze șoferii care depăṣesc viteza.

NFS III a profitat de capabilitățile multimedia ale unității CD-ROM și a introdus un comentariu audio si videoclipuri. Acest joc este si primul din serie care a permis descărcarea de masini adiționale de pe site-ul oficial. Ca rezultat, numărul de comunităṭi de modding a crescut semnificativ.

=========================

Need for Speed: High Stakes/Road Challenge (1999) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

High Stakes (titlul în America de Nord) și Road Challenge (titlul European și Brazilian) a fost lansat în vara anului 1999. A fost foarte criticat pentru similaritatea cu NFS III.

Cu toate acestea High Stakes a introdus câteva tipuri noi de gameplay: High Stakes, Getaway și Career. High Stakes este un tip de cursă, în care premiul era maṣina învinsului. în Getaway, jucătorul trebuie să depăsească o mașină de poliție si să se mențină în fața acesteia pentru o anumită perioadă de timp. Modul Career incorporează un sistem monetar de răsplătire a jucătorului, în cazul castigării unei curse, bani cu care acesta putea cumpăra alte masini sau upgrade-uri de performanță. Este de asemenea ultimul joc din seria Need for Speed în care era valabil modul de jucare în Split-Screen.

O altă inovație a fost introducerea modelelor de lovire. Vehiculele care erau implicate în accidente sufereau deformări fizice si penalități de performanță. După o cursă în modul Career există opțiunea de a face reparații si de a upgrada masina.

Versiunea PlayStation a jocului, lansat cu câteva luni înaintea versiunii PC, avea gameplay îmbunătățit. AI-ul jocului era mult mai avansat; cei cinci AI, cum ar fi Nemesis, Bully și alții, aveau calități de conducere diferite

=========================

Need for Speed: Porsche / Porsche Unleashed / Porsche (2000) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Porsche (în Germania si America Latină), Porsche Unleashed (titlul în America de Nord) sau Porsche 2000 (titlul European) este diferit de precedentele versiuni pentru că permite doar jocul cu masini marca Porsche si are o mulțime de informații despre ele. Masinile se conduc mult mai realist decât în orice alt joc NFS si există un catalog detaliat despre diferitele componente Porsche care au apărut de-a lungul vremii.

Jucătorul trebuia să căstige curse în modul Evolution, pentru a putea debloca alte masini, în ordine cronologică, din anul 1950 până în anul 2000. Porsche Unleashed avea de asemenea un mod numit Factory Driver, în care jucătorul trebuia să testeze masini fabricate de Porsche, cu variate cascadorii în drumul său prin carieră. Acest joc este de asemenea primul din serie care nu beneficia de modul Split-Screen. în orice caz, jocul conținea un foarte bine construit mod Multiplayer. După o anumită perioadă de timp a fost lansată si versiunea Game Boy Advance.

în privința construcției jocului, Need for Speed este adesea lăudată pentru eforturile de a promova o singură marcă de automobile, de a amplifica si de a aprofunda astfel cunostințe referitoare atât la istoria cât si a detaliile tehnice ale unei masini. Jocul este însoțit de videoclipuri istorice precum si multe poze fie vechi sau moderne ale mărcii Porsche.

Desemenea, această parte a seriei NFS este mai specială datorită motorului grafic, complet nou și astfel oferindu-i jucătorului o viziune complet nouă asupra graficii unui joc PC, acest motor grafic fiind capabil sa "randeze", cu o complexitate superioară celorlalte jocuri de până în acel moment, detalii grafice asupra autoturismului. Pe scurt, cu o placă grafică capabilă, jucătorul avea parte de o senzație vizuală si emoțională nemaiîntâlnită până în acel moment. De la lansarea acestui motor grafic pe care rulează seria NFS, modificări au existat si chiar în număr mare, însă acesta a fost începutul, culminând cu funcția de "autosculpt" din NFS: Carbon, ce permite modificarea unor piese componente ale autoturismului în timp real, jucătorul configurând complet "look-ul" acelei componente.

=========================

Need for Speed: Hot Pursuit 2 (2002) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Need for Speed: Hot Pursuit 2 este primul joc Need For Speed pentru următoarea generație de console. Hot Pursuit 2 are la bază gameplay-ul si stilul jocului NFS III, punându-se mare accent pe evadarea poliției. Desi jucătorii puteau să fie polițisti urmărirea nu era deloc realistă. Pentru modul multiplayer al versiunii de pe PC, sistemul Gamespy a fost folosit în loc de jocul LAN (Local Area Network). Desi apreciat de presă, jocului îi lipsea realismul si complexitatea lui Porsche Unleashed. Versiuni diferite au fost fabricate pentru fiecare consolă, cea mai bună versiune, după critici, fiind cea de pe PlayStation 2 de la Black Box Games.

=========================

Need for Speed: Underground (2003) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

A fost lansat în 2003 de către EA. Acest joc este primul NFS care are curse ilegale pe străzile unei metropole. Nu mai are masini exotice dar are fete adolescente care dau startul sau care îți admiră masina. Unele componente ale masinii pot fi modificate, de exemplu jantele, vopseaua sau spoilerele. Acest joc se desfăsoară în jurul unei povesti.

în joc este vorba despre un jucător care conduce o Acura Integra. El întâlneste o femeie pe nume Samantha, o soferiță care îl ajută pe jucător să progreseze. Samantha îi prezintă jucătorului pe Eddie, cel mai bun sofer de curse din oras, precum si masina lui, un Nissan Skyline GT-R maro. Jucătorul progresează si devine tot mai cunoscut în oras pe parcursul jocului, si este sunat de Eddie care îi spune că pentru a concura cu el este nevoit să se întreacă cu Samantha si să o învingă. Jucătorul apoi se întrece cu Eddie, iar la urmă se întrece cu Melissa (vechea prietena a lui Eddie). Câstigând, jucătorul devine prieten cu Melissa.

în principiu, acesta este primul joc din seria Need For Speed care a beneficiat de o coloană sonoră special ales cu artisti cunoscuți în jurul lumii si un storyline (poveste în jurul căreia se desfăsoară jocul).

=========================

Need for Speed: Underground 2 (2004) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Acest joc a fost lansat in 2004. Povestea se desfăsoară în acelasi oras. După ce jucătorul devine cunoscut primeste un apel de la Caleb (un șofer violent cu tatuajul Morții pe mână). Jucătorul se întalneste cu Caleb, care îi distruge masina. Samantha atunci îl sfătuieste pe jucător să se ducă în Bayview. Ajuns, jucătorul livreaza un Nissan 350Z unei soferite pe nume Rachel, care controlează tot ce se întâmplă în Bayview.

în Underground 2 masina se poate cosmetiza cu mult mai multe accesorii, cum ar fi sistemul audio din portbagaj, schimbarea culorii luminilor din fată sau modificarea kilometrajului. Apar si curse noi, precum Street X, Underground Racing League(URL), dar si atelier de Dyno Test. Dyno Test este o verificare speciala a motorului,a suspensiilor, a Turbo-ului, a Nitro-ului, a efectelor aerodinamice. Toate Acestea ajuta foarte mult in cariera. Cand a venit momentul sa inceapa cariera, Rachel ii ofera cateva masini ca sa poata sa isi faca un nume. Orasul Bayview este impartit in 5 parti, care sunt deblocate in timp ce avanseaza in cariera. Partile customizabile sunt deblocate dupa curse, de asemenea si masinile. Fiecare parte a orasului aduce si alte dificultati, fapt pentru care masina trebuie îmbunătățită in asa fel sa aiba putere macar egala cu a adversarilor. Adversarii pot fi gasiti si in afara curselor si provocati la o întrecere (Outrun). Fiecare Outrun castigat aduce si componente unice: Body components, Performance components...In unele parti ale oraselor, întrecerile trebuie repetate, de atatea ori pana o parte dorita este deblocata si aplicata pe masina. Pe langa curse, sunt si cateva oferte din partea unor anumite firme, pentru reviste sau DVD-uri. Soferul este lasat sa isi pozeze masina cum vrea, pentru a fi pusa poza pe coperta revistei respective. Aproape de finalul jocului, soferul nostru se intalneste cu Caleb, si este provocat la o cursa. Caleb avea un fel de gască, toti acestia din gască incearca sa il invinga pe personajul nostru, toti sunt intrecuti pana si Caleb, si ajunge cel mai tare Racer din oras.

=========================

Need for Speed: Most Wanted (2005) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


A fost lansat în 2005 de către EA Games pentru PC, PS2, Xbox si Xbox 360. Multe îmbunătățiri pentru masină au fost scoase pentru că în acest joc nu erau necesare.

Povestea începe când jucătorul, conducând un BMW M3 GTR spre Rockport, o întâlneste pe Mia, o fată ce îl va ajuta mai târziu. La intrarea sa în oras jucătorul îl întalneste pe sergentul Cross si pe partenera sa, care dețin un Chevrolet Corvette C6. Cross încearcă să îl aresteze dar este nevoit să îi dea drumul în ultima clipă. Jucătorul apoi îl întâlneste pe Ronnie, se întrece cu el si câștigă astfel ajungând la baza secretă a soferilor ilegali. Mia îsi face apariția lângă un Mazda RX-8, întroducând-ul pe jucator în gască si lui Razor, cel mai bun sofer din Rockport. Razor apoi organizează o cursă cu risc chemând poliția si îl lasă pe jucător sa concureze cu Bull care conduce un Mercedes-Benz SLR McLaren negru. După aceea, jucătorul se mai intrece cu inca trei soferi (nu foarte experimentați), câstigă, si devine ajutorul jucătorului. Apoi jucătorul se întrece cu Razor care conduce ultima generație de Ford Mustang. Ce trebuie stiut este că înainte de cursă Razor a sabotat BMW-ul jucatorului care pierde cursa. Razor atunci ia cheile BMW-ului si fuge de poliție, jucătorul fără masină fiind arestat de Cross si partenera lui. Poliția îi dă drumul jucătorului deoarece nu au dovezi, el neavând masină. Mia îl conduce pe jucător la un depozit de masini de unde trebuie să îsi cumpere o masină cu banii rămasi. La garaj, Mia îi explică ca trebuie să îi învingă pe toți cei 15 membrii de pe Blacklist pentru a putea concura din nou cu Razor ca să îsi redobândească masina. Acesti 15 membri ai blacklist fiind: Sonny, Taz, Vic, Izzy, Big Lou, Baron, Earl, Jewels, Kaze, Ming, Webster, JV, Ronnie, Bull, Razor, pentru ca să îi învingă trebuie sa execute curse, milestonuri si să facă bounty, după ce a învins pe toți cei necesari, jucătorul se întrece cu Razor, câstigă si obține cheile BMW-ului. Mia apoi se dezvăluie ca fiind o polițistă lucrând sub acoperire si îl arestează pe Razor, dar îl lasă pe jucător să plece dar atenționând-ul că toată poliția din Rockport va fi pe urmele lui. în timpul urmăririi Mia îl sună pe jucător si îi spune că există numai o singură cale de a iesi din Rockport, un pod pe jumătate construit. Jucatorul sare cu BMW-ul peste pod si scapă de poliție, ajuns Most Wanted.

=========================

Need for Speed: Carbon (2006) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Acest joc a fost lansat în 2006 pentru PC, Xbox, Xbox 360, PS2 si PS3. în Carbon se poate folosi Autosculpt, un mod prin care se pot fabrica jante, roți, spoilere si bare.

Povestea desfăsoară după ce jucătorul a plecat din Rockport si a ajuns la un canion care duce spre Palmont. în acelasi BMW jucătorul îsi aminteste de timpul petrecut în Palmont pe când concura cu Wolf, Angie si Kenji, dar când masinile lor au fost împuscate, el reusind să scape, Nikki (fosta lui prietenǎ) dându-i o geantă cu bani si Darius (Tahmoh Penikett) sfătuindu-l să plece din Palmont. în prezent Cross si-a pierdut slujba din Rockport deoarece nu a reusit să îl prindă pe jucător. Urmărit de Cross, jucătorul se accidentează printr-un rând de construcții si sergentul îl prinde, dar el este salvat de Darius, într-un Audi Le Mans Quattro R8 și de echipa lui, Stacked Deck. Darius vorbeste cu jucătorul si află câtă recompensă este cerută pentru el, iar Nikki îsi face apariția într-un Ford GT, îl conduce pe jucator la un șofer pe nume Neville si îi dă de ales trei masini, un Mazda RX-8 (Tuner), Chevrolet Camaro SS (Muscle) si un Alfa Romeo Brera (Exotic). In general orasul este impartit in patru mari zone fragmentate in teritori care pot fi cucerite numai daca sunt castigate 2 sau mai multe curse din jurul fiecarei fragment de teritoriu. Este "Fortuna", teritoriul Exotic care este controlat de WOLF impreună cu echipajul numit "T.F.K.",liderul este Wolf care conduce un Aston Martin DB9. Zona"Downtown"(Centrul), teritoriul Tuner care este controlat de KENJI si echipajul sau "Bushido",Kenji conducand o Mazda RX-7. Regiunea de sud a orasului Palmont este controlata initial de ANGIE si echipajul sau "21st Street",Angie conducand un Dodge Charger R/T. Dupa infrangerea celor 3 lideri acestia se alatura lui Darius si echipajului sau "Stacked Deck",Darius conducand un Audi LeMans Quattro (R8) in incercarea de a-l rapune pe jucator. Este de mentionat ca dupa ce liderul sesizeaza ca jucatorul este o amenintare pentru el ,il provoaca la o intrecere in zona controlata de el si apoi la unul dintre cele 3 canioane de langa Palmont.Victoria asupra unui lider pot aduca jucatorului pe langa teitoriul si recompense ca bani,masina liderului,un card de iesire din inchisoare si "Extra Impound Strike" care permite longevitatea posesiei masini pana la 5 arestari. Dupa infrangerea lui Darius sunt deblocate cateva masini noi ca Audi LeMans Quattro, Pagani Zonda,Koenigsegg CCX... care pot fi conduse in modul "Quick race".

=========================

Need for Speed: ProStreet (2007) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
în Need for Speed ProStreet situația se schimbă extrem de mult. Acum jucătorul nu mai e un fugar urmărit in fiecare clipă de poliție, ci un adevărat pilot de curse de masini care concurează cu alți piloți pentru titlu mondial. Fiind un pilot de raliu, jucătorul trebuie să manevreze masina cu mai multă precizie deoarece, orice zgârietură sau lovitură aplicatắ masinii tale rămâne si în următoarea cursā. Jucătorul trebuie să cucerească cele 5 titluri de campion: pentru a deveni Drag King trebuie să îl învingi pe Karol Monroe (Ford Mustang), apoi pentru titlul de Grip King va trebui să îl învingi pe Ray Krieger (BMW M3 E92), urmează titlul de Drift King unde trebuie să îl învingi pe Aki Kimura (Mazda RX-7), pentru următorul titlu trebuie să îl învingi pe Nate Denver (Pontiac GTO) iar pentru ultimul titlu, cel de Showdown King să îl învingi pe Ryo Watanabe (Mitsubishi Lancer Evolution X). Need for Speed ProStreet este in mare parte un simulator de ultimă generație ce te face să-ți depăsesi limitele.

=========================

Need for Speed: Undercover (2008) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


Noul joc care a aparut de la EA GAMES. Acesta este realizat impreuna cu BlackBox studios. Acest joc reintroduce politia si mai multe revolutii ale game-play-ului. In joc s-a introdus noul gen de manevrabilitate numit Heroic Driving Engine in care poti face miscari spectaculoase ce sfideaza legile realitatii.

=========================

Need for Speed: Shift (2009) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Este urmatorul titlu din seria NFS, acesta a fost lansat de Electronic Arts in toamna anului 2009. Shift este dezvoltat de Slightly Mad Studios, cunoscuti pentru GT Legends si GTR 2, impreuna cu Michael Mann de la EA Black Box si Patrick Soderlund de la DiCE. Jocul este mai degraba un racing simulator, accentul fiind pus pe abilitatile jucatorilor de a lua parte la cursele auto si pe experienta din spatele volanului. Jucatorii vor fi pusi in cockpit-ul bolizilor de curse, participand la joc din modul first-person view.

========================


Need For Speed:Hot Pursuit (2010) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Aparut in toamna anului 2010,produs si distribuit de EA Games si Criterion Games este un joc in care poti juca doua cariere in acelasi timp fiind politist si servind legea, ori sa fii un vitezoman incalcand legile.Ce este cu totul nou sunt armele,de exemplu EMP,Spike Strip sau Road Block.Toate aceastea au cate 3 nivele fiecare fiind mai puternice si mai folositoare.

========================

Need For Speed:Shift 2 Unleashed (2011) [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


EA Games readuce in serie un "Shift" nou si cu totul dedicat persoanelor care vor sa devina pilot de curse legal. Este mai mult un simulator.

=======================

Need For Speed:The Run (2011)

A aparut pe 15 noiembrie 2011 si este primul joc cu „quick-time events”. Pe langa masinile puternice si aventura vitezei, are o poveste cu totul captivant. Motto-ul :"Race for your life" ne duce la gandul la ceva periculos, si chiar asa este .O cursa de 3000 de mile de la San Francisco până la New York pentru premiul cel mare de 2,000,000 de dolari.
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://devilgaming.forumz.ro
 
Need For Speed
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: ..:: Media Zone ::.. :: Jocuri-
Mergi direct la: